Dotekomanie.cz

iPhone SE 2: Návrat čtyřpalcového krále se blíží, přijít by měl v lednu

Již několik měsíců se spekuluje o možném představení druhé generace velmi úspěšného iPhonu SE, jenž láká především na svou kompaktní konstrukční velikost a neobvykle vysoký výkon. Před oficiálním představením (r)evolučního iPhonu X bylo podobným spekulacím zažehnáno. Nyní se ale karty opět obrátily.

Podle zahraničního serveru Taiwan Daily Economic News bychom se s největší pravděpodobností nového mobilního zařízení se čtyřpalcovým displejem měli dočkat již v první polovině roku 2018. Zdá se, že Apple nad označením druhé generace příliš mnoho nepřemýšlel – prostě a jednoduše iPhone SE 2.

Ve zprávě je uvedeno, že o výrobu důležitých komponentů se postará tchajwanská společnost Wistron, jenž vlastní továrnu v Bengaluru, Indii. A právě zde dochází také k sestavení stávajícího modelu SE. Druhá generace iPhonu SE dorazí zřejmě v lednu či březnu příštího roku, což mimo jiné potvrdila i zpráva od společnosti Focus Taiwan.

iPhone SE 2 již v příštím roce

Současný model byl představen 21. března roku 2016 (prodej zahájen ve stejném měsíci). Je tedy zřejmé, že lehká aktualizace je nevyhnutelná, pokud Apple chce i nadále pokrýt tento segment. Vzhledem k velmi dobrým prodejům iPhonu SE je druhá generace více než pravděpodobná.

Indická webová stránka Tekz24 před několika týdny oznámila, že nová generace iPhonu SE bude disponovat procesorem A10 Fusion. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se pak postará operační paměť s kapacitou 2 GB. K dispozici by měla být nejen varianta s 32 GB, ale také s 128 GB vnitřním úložištěm. Na zadní straně zařízení se pravděpodobně bude nacházet 12megapixelový fotoaparát, na přední straně pak najdeme 5megapixelový čip. Dojde také k lehkému navýšení kapacity baterie, a to na rovných 1 700 mAh.

Jen si dovolím dodat malou poznámku. Tekz24 není webová stránka, se kterou bychom byli již dříve obeznámeni. Je tedy jasné, že s podobnými úniky nemá téměř žádné zkušenosti. Technickým specifikacím bych tedy úplně tak moc nevěřil.

Současná verze iPhonu SE vychází z designu iPhonu 5S, včetně čtyřpalcového displeje, jenž preferuje velké množství zákazníků. Zařízení disponuje také čipem Apple A9, které jsou například také v iPhonu 6s a iPhonu 6s Plus. Dále zde najdeme operační paměť s kapacitou 2 GB či 12megapixelový fotoaparát, 3,5 mm jack konektor a Touch ID.

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version