Dotekomanie.cz

Nokia 2 představena, slibuje dvoudenní výdrž na jedno nabití

Dnes společnost HMD Global představila nejzákladnější model Nokia 2. Není náhodou, že k uvedení došlo v Indii, kde se nejvíce daří levnějším zařízením. Na novince úzce spolupracovala společnost Qualcomm, která měla za úkol dodat procesor, který bude postačovat dnešním základním nárokům a také poskytne vyváženou spotřebu.

Díky této spolupráci je Nokia 2 vybavena procesorem Snapdragon 212, který byl světu představen před dvěma lety. Ač se nikdy nebude chlubit výkonem, tak na druhou stranu poskytne nižší spotřebu. HMD se zaměřilo i na displej, jakožto součástku, která nejvíce spotřebovává energii. Konkrétně byl použit upravený LTPS panel, který má o 15 % nižší spotřebu než standardní panely typu LTPS.

Nokia 2 slibuje dvoudenní výdrž na jedno nabití, přičemž výrobce uvádí, že uživatelé budou moci dosáhnout i na 2,5 dne používání. Samozřejmě vše záleží na konkrétním použití a také na tom, jak uživatelé budou využívat baterii o kapacitě 4100 mAh.

Nokia 2 – specifikace

Nokia 2 bude stát 99 eur, což je v přepočtu 2 500 Kč. Dostupnost je hlášena od poloviny listopadu, přičemž seznam trhů bude upřesněn.

Nokia 3 – základ s čistým Androidem (recenze)

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version