Dotekomanie.cz

Konec Windows 10 Mobile/Phone se blíží

Už dlouhou dobu se poukazuje na blížící se konec mobilní platformy od Microsoftu. Navíc se ukazuje, že má tato společnost více novinek v oblasti aplikací pro Android a iOS, než pro Windows 10 Mobile. Nyní se v podstatě potvrzuje přímo z vedení, že vývoj mobilních Windows se chýlí ke konci.

Konkrétně Joe Belfiore‏ (více prezident v Microsoftu) na svém Twitter účtu odpověděl na jeden dotaz slovy, že se již nyní nechystají jakékoliv novinky pro Windows 10 Mobile a Windows Phone. Bude nadále dostupná podpora, což se týká oprav chyb, bezpečnostních záplat a podobně, ale již se nepracuje na nových funkcích či hardwaru.

V dalším své příspěvku uvádí, že se i Microsoft snažil maximálně podpořit vývoj, a to i placením vývojářů. Bohužel se vše minulo účinkem a v podstatě Joe konstatoval, že za neúspěchem mobilních oken stojí hlavně nedostatek aplikací. Poukazuje na to, že vývojáři nedali šanci této platformě.

Do jisté míry je to pravda, ale ani Microsoft není bez viny. Spousta změn pro vývojáře, rušení některých nadějných projektů (migrační nástroje z Android na Windows 10 Mobile/Windows Phone) a další časté změny – to byly důvody, proč se vývojáři raději věnovali lukrativnějším platformám.

Samozřejmě je otázkou, jak dlouho bude Microsoft podporovat tu poslední hrstku vývojářů a uživatelů Windows 10 Mobile. Je evidentní, že se v této oblasti Microsoft zaměří spíše na vývoj aplikací pro Android a iOS, než se snažit o vytvoření konkurence pro Android a iOS.

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version