Dotekomanie.cz

Google Fotky podporují „Živé fotografie“

Před několika lety představil Apple „Živé fotografie“. To znamená, že kamera telefonu zachytí krátké video, které se začne nahrávat těsně před zmáčknutím a těsně po zmáčknutí spouště.  Výsledkem je fotka, která se tváří jako klasická, živou se stane až po přidržení prstu na displeji. Tato novinka se hodí k zachycení rodinných momentů, domácích mazlíčků nebo nečekaných situací.

Určitou dobu byly živé fotografie dostupné pouze u telefonů značky Apple. Pokud jste je chtěli sdílet, mohli jste tak pouze za pomoci jiného iPhonu. V opačném případě se jednalo o běžné fotky. Vedle toho je podporovaly i sociální sítě jako například Facebook, „živými“ ale byly jen pro iOS zařízení. Některé aplikace nabízely alternativu v podobě GIF obrázků, nebo krátkých videí. Efektu živých fotografií se ale nepřiblížily.

Ukládat můžete fotky i z iPhone

S příchodem nových Pixelů představil Google i „Motion Photos“ (Pohyblivé fotky), které jsou stejné jako u Apple. Novinka byla představena pro Pixel 2 a Pixel 2 XL, najít ji ale můžeme třeba i u telefonů značky Honor. Zároveň nově podporují pohyblivé fotografie i Google Fotky. A to ať už se jedná o fotografie pořízené pomocí iPhone či Pixel telefonů.

Jestliže tedy vlastníte iPhone a používáte Google Fotky jako cloudové úložiště, vaše Živé fotky budou nyní viditelné i na Android zařízeních, a dokonce i na počítačové verzi photos.google.com. To samé platí pro Pohyblivé fotky pořízené Pixel telefonem. Jakmile jsou uloženy na Google Fotky, můžete je sdílet s kýmkoli.

Po nahrání živé fotografie na Google Fotky z mého Honoru 8, který živé fotografie podporuje od poslední aktualizace, se mi nepodařily v aplikaci přehrát. Stejný problém jsem měl i při pokusu o přehrání ve webové verzi úložiště.

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version