Dotekomanie.cz

Streameři zbystřete: YouTube nově podporuje ReplayKit od Applu

Nejnovější aktualizace mobilní aplikace YouTube pro iPhone a iPad podporuje Apple ReplayKit. Jedná se o funkci, díky které mohou uživatelé vysílat živá videa pomocí svého iOS zařízení. ReplayKit je systém od Applu, který byl vůbec poprvé představen již v iOS 9 a který umožňuje vývojářům nabízet funkce živých vstupů.

Chcete-li novinku vyzkoušet, budete muset přejít na systém iOS 10.2 nebo novější. Další podmínkou je mít k dispozici kompatibilní zařízení iPhone, iPad nebo iPod touch. Budete potřebovat také nejnovější verzi YouTube (verze 12.34) a minimálně 100 odběratelů. Skvělé je, že živé vysílání dokáže pomocí aplikace zachytit nejen obrazovku iOS zařízení, ale také samotný zvuk.

YouTube Gaming

Služba YouTube Gaming pro iOS nejprve v červnu přidala podporu pro Apple ReplayKit a až nyní nejnovější aktualizace YouTube přináší podporu primární aplikaci. YouTube navíc přidalo možnost s velmi nízkou latencí pro živé přenosy, díky čemuž dojde k okamžitému zpřístupnění interakcí mezi diváky a vysílacími stanicemi.

YouTube mimo jiné představil nové nástroje pro sledování komentářů, pomocí kterých lze skrýt potenciálně nevhodné komentáře. Nejnovější verzi si můžete stáhnout z App Storu, a to zcela zdarma.

Zdroj: 9to5mac.com

 

Exit mobile version