Dotekomanie.cz

Galaxy S9 zřejmě bude umět natáčet 1000 FPS videa

U mobilních telefonů se nyní razí cesta minimalizace rámečků kolem displeje. V podstatě se nyní z tohoto trendu stává standard, který se dostal i do nižších cenových kategorií. Výrobci tak budou hledat další prémiovou funkci, kterou nabídnou u svých top modelů. Nyní se objevují náznaky, že by se Samsung mohl inspirovat u Sony.

Sony má v nabídce již druhou generaci zařízení, s kterými lze pořizovat videa s 1000  snímky za sekundu. V tuto chvíli se nejedná o dokonalou technologii, jelikož je limitována dobou natáčení. Stejný nedostatek bude pravděpodobně i u řešení od Samsungu, který chystá možnost natáčení 1000 snímků za sekundu u nadcházejícího top modelu Galaxy S9.

V jeho případě bude k běžným senzorům přidána navíc DRAM, která bude sloužit pro zachycení ohromného množství dat. Následně dojde ke zpracování a vytvoření zpomaleného videa. I zde můžeme počítat s tím, že takový záznam bude velmi krátký – řádově v jednotkách sekund.

Je velmi pravděpodobné, že se bude jednat o jednu z hlavních novinek u Galaxy S9. Zatím nelze předpokládat, že bychom se dočkali čtečky otisků prstů v displeje, a proto se i tato novinka bude jevit jako největší lákadlo.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version