Dotekomanie.cz

Chrome v64 zamezí automatickému přehrávání zvuku

V červnu jsme se dozvěděli, že Chrome začne blokovat agresivní reklamu. Nyní se chystá další novinka, která by měla zpříjemnit procházení webových stránek. Od ledna 2018 dojde k blokaci automatického přehrávání zvuku na stránkách.

Díky tomu byste již neměli být vyrušeni nějakým zvukem po vstupu na jakoukoliv stránku. V mnohých případech je uživatel zbytečně zmaten a snaží se dohledat na stránce přehrávač. Novinka se nejvíce dotkne webů, které mají nastavené přehrávače na automatické spuštění nebo reklam, jenž obsahují zvukovou nahrávku.

Podle nastavených pravidel by nemělo dojít k přehrání ani v případě, když kurzorem přejedete například přes reklamu. Google stanovil podmínky, kdy je přehrávání zvuku povoleno.

V tuto chvíli je již k dispozici funkce vypnutí zvuku na konkrétních stránkách, ale to se týká Chromu ve verzi 63 (dev a canary pro počítače). Pakliže na používáte na počítači nebo mobilu Chrome v nestabilních verzích, pravděpodobně se setkáte s automatickým blokováním zvuku ještě před lednem 2018.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version