Dotekomanie.cz

Android 8 Oreo – chyba způsobující zastavení mobilního připojení

Android 8 sice byl představen a oficiálně zamířil do prvních telefonů, samozřejmě do Nexusů a Pixelů. V dohledné době budou k dispozici první aktualizace jiných zařízení a dokonce se zanedlouho objeví první mobily s Androidem 8 již v základu. Bohužel se objevila další chyba, která nyní postihuje majitele Nexusů a Pixelů.

Problém se objevuje v případě, když vám dojdou mobilní data. Na smartphonu se objeví informace, že došlo k vyčerpání balíčku. V tomto momentu mobil s Androidem 8 kompletně zastaví připojení, a to i v případě, že operátor podporuje zpomalený internet po vyčerpání FUP. Bohužel tento problém odstaví i třeba posílání nebo přijímání MMS zpráv. Zatím nevíme, jaký to má dopad například na VoLTE.

Již nyní se podařilo zjistit, že se jedná o problém systémové aplikace CarrierDefaultApp. Neočekávaně reaguje na zprávu od operátora a způsobuje zastavení připojení k internetu. Dobrou zprávou je, že zastavení připojení se týká jen mobilních dat. Takže se můžete připojit přes WiFi.

Google již byl seznámen s problémem

Zatím není jednoduchý způsob, jak tento problém dočasně vyřešit. Musíme počkat, až Google vydá aktualizaci s opravou. Můžete jen u operátora aktivovat datový balíček, aby byla vyslána informace, že datový limit navýšen.

Děkujeme Google Novinkám za zaslání námětu

Exit mobile version