Dotekomanie.cz

Pixel Launcher 2.0 neoficiálně pro každého

Google oficiálně představil Android 8.0 Oreo a zároveň vypustil do světa další verzi pro Nexusy a Pixely. Ve své podstatě se jedná stále o developer preview verzi, která je určená hlavně pro vývojáře. Finální Android 8.0 bude k dispozici zřejmě až s uvedením nových Pixelů. Některé softwarové novinky jsou určeny jen pro Pixely, ale naštěstí XDA Developers neotálí a jeden v vývojářů přichází s upravenou verzí launcheru.

Upravený Pixel Launcher 2.0 je postavený na AOSP Launcher3, do kterého byly přidány funkce z originálního Pixel Launcheru. Za zmínku stojí například notifikační tečky – jakmile přijde notifikace konkrétní aplikace, objeví se u ikony malá tečka. Jakmile na ní podržíte prst, zobrazí se nabídka, jež zobrazuje i notifikaci.

Taktéž je zde zajištěn přístup k widgetům konkrétní aplikace. Další bonusovou funkcí je možnost stažení notifikační lišty gestem dolů na hlavní obrazovce. Samozřejmostí je zde Google Pill (widget pro vyhledávání) a Google Feed. Hlavní výhodou této verze je, že nepotřebujete root telefonu. Pakliže již máte na svém zařízení Pixel Launcher, neinstalujte tuto upravenou verzi – došlo by k problémům.

Jestliže chcete vyzkoušet tuto verzi, můžete stahovat přímo ze stránek GitHubu.

Zdroj: xda-developers.com

Exit mobile version