Dotekomanie.cz

Lenovo se vzdá nadstavby Vibe Pure UI ve prospěch čistého Androidu

Když Lenovo odkoupilo Motorolu, mnozí se báli zániku legendární značky a zejména pak nastolené strategie. Někteří se obávali, že Moto mobily dostanou nadstavbu od Lenova. Naštěstí se tak nestalo, přičemž se nyní ukazuje, že dojde k opačnému procesu.

Vibe Pure UI skončí

Anuj Sharma, ředitel marketingu mobilní divize v Indii, uvedl, že společnost opustí nadstavbu Vibe Pure UI. K tomuto rozhodnutí došlo na základě zpětné vazby od majitelů mobilů Lenovo. Ti totiž projevili velký zájem o čistý Android.

Dle jeho slov už nedochází k dalšímu vývoji nadstavby Vibe Pure UI, přičemž se vývojářský tým přeorientovává zejména na čistou podobu Androidu. Anuj Sharma dodává, že se díky tomu kroku zrychlí a zefektivní samotný proces aktualizací, což je pochopitelné.

Ani v tomto případě nemůžeme očekávat, že se na Lenovo smartphonech bude nacházet absolutně čistý Android. Budou doplněny bonusové funkce, jako je tomu u Moto mobilů či jiných výrobců, kteří poskytují na svých mobilech takřka čistý Android.

Můžeme očekávat vylepšení v oblasti zvuku, kamery, případně gest atd. Na druhou stranu se vývojáři v Lenovu nebudou starat o změny v grafice či jiných oblastech. V podstatě by měly Lenovo mobily nabídnout stejnou uživatelskou zkušenost jako v případě Motorola mobilů.

Zdroj: androidcentral.com

Exit mobile version