Dotekomanie.cz

Honor 6A vstupuje na český trh s cenou 4 290 Kč

V květnu tohoto roku jsme se dočkali novinky Honor 6A. Byly představeny dvě verze, přičemž základní model nabízí 2 GB operační paměti a 16GB úložiště. Varianta s větší pamětí a úložištěm se zatím oficiálně na český trh nedostane.

Honor stanovil základní doporučenou cenu na 4 290 Kč. S přihlédnutím na hardwarovou výbavu tak získáváte poměrně dobře vybavený smartphone. Displej nabízí HD rozlišení, což by mělo postačovat na 5palcové úhlopříčce. O výkon se zde stará Snapdragon 430, který postačí na běžné používání. Na náročnější hry není určen, ale neměli byste s ním mít problémy u běžných aplikací.

Chloubou této novinky může být mimo foťáků i baterie, která má kapacitu 3020 mAh. S použitým rozlišením displeje se tak pravděpodobně dostanete na dva dny používání. Novinka je dodávaná s Androidem 7.0 Nougat s nadstavbou EMUI 5.1. Mezi bonusovými funkcemi najdeme například Režim péče o oči – automaticky přizpůsobuje jas displeje a snižuje emise modrého záření.

Specifikace Honor 6A

Se svou cenou tak může velice dobře konkurovat například Nokii 3, která je jen o pár stokorun levnější. V případě Honoru dostanete lépe vybavené zařízení. Pakliže bychom měli vybrat rovného konkurenta, stal by se jím pravděpodobně mobil Xiaomi Redmi 4X v globální verzi, který je dostupný za podobnou cenu. Dokonce nabízí v některých ohledech lepší specifikace.

Exit mobile version