Dotekomanie.cz

LeEco má zmrazené bankovní účty

Velkolepé plány společnosti LeEco se pomalu začínají doslova hroutit jako domeček z karet. Čínský výrobce před čtrnácti lety vstupoval na trh ve Spojených státech s pořádnou dávkou optimismu, kde chtěl svými výrobky podkopat místní konkurenci. Dnes je téměř jasné, že zmiňovaná dávka byla podpořena vypůjčenými penězi ve výrazné míře a finanční prostředky nejsou věřitelům vráceny ani v dnešní době.

Nejnovější finanční krize firmy LeEco táhnoucí se od zapůjčení 6 miliard dolarů, které mimo jiné byly použity na financování rozšíření působnosti v USA, má smutné pokračování. Zakladatel Jia Yueting prozradil, že došlo k několika chybám při rozdělování těchto financí. Soud v Šanghaji nařídil zmrazit 182 milionů dolarů na účtech Yuetinga, jeho manželky a třech dalších pobočkách společnosti.

Důvodem jsou nezaplacené splátky půjček a ty LeEco splácí pouze ze všech získaných peněz z podnikání. Samotný tiskový mluvčí potvrdil soudní rozhodnutí s tím, že hodlá i nadále spolupracovat s China Merchants Bank při plnění pohledávek. Prozatím LeEco stihlo prodat hlavní sídlo v USA, propustit až 80 % zaměstnanců a zaevidovala rekordně nízké příjmy z prodejů. I přesto hodlají za pomoci obchodních partnerů setrvat na trhu ve Spojených státech.

Zdroj: nytimes.com

Exit mobile version