Dotekomanie.cz

Google Earth se otevře uživatelům

Pakliže se dnes chcete podělit o své zážitky nebo zkušenosti, můžete využít mnoho sociálních sítí – Facebook, Google+, Twitter, Swarm, Instagram atd. V následujících letech se k nim přidá i Google Earth.

Google Earth je v tuto chvíli uzavřenou službou, kterou si řídí v podstatě jen Google. Kromě mapových informací zde najdeme i příběhy a zajímavé informace, vše pod taktovkou specializovaných týmů. V rámci představení nového projektu kolem Amazonského tropického deštného pralesu bylo zmíněno, že se v horizontu tří let otevře Google Earth i běžným uživatelům.

Díky tomu budeme moci zveřejňovat příběhy, fotografie i videa přímo v této službě. Všechen obsah bude moci být soukromý nebo i veřejný. Rebecca Moore, ředitelka Google Earth, očekává, že uživatelé budou sdílet rodinné příběhy, zážitky z výletů a podobně.

Skoro by se dalo říci, že by se mělo jednat o obdobnou funkci, jakou najdeme v Google Mapách, ale v Google Earth by měl být obsah více osobitý a zaměřený na zážitky. Budeme si muset počkat, jestli se tato novinka setká s úspěchem.

Zdroje: reuters.com, engadget.com

Exit mobile version