Dotekomanie.cz

Apple ruší staré a „hloupé“ iPody nano a shuffle

Apple aktualizoval stav svých oficiálních webových stránek. Z nabídky firma odstranila takzvané hloupé iPody. Poslední tradiční iPody, které nemají připojení k internetu, jsou tak nyní pryč. Mezi odstraněné zařízení patří samozřejmě iPod nano a iPod shuffle.

Mluvčí společnosti Apple se k celé situaci vyjádřil tak, že oba produkty již splnily svůj účel a už bylo na čase jejich dodávky přerušit. Takový symbolický iPod classic byl zrušen již v roce 2014. Je tedy pozoruhodné, že produkty shuffle a nano jsou zrušeny až v roce 2017.

„Rozhodli jsme se zjednodušit naši nabídku iPodů, kde si nyní můžete zakoupit dva modely iPod touch s dvojnásobnou kapacitou úložiště a za cenu startující na 199 dolarech“, prohlásil mluvčí e-mailem zahraničním kolegům ze serveru The Verge.

Z celé zprávy tedy vyplývá, že si nyní můžete zakoupit iPod touch s vnitřním úložištěm o kapacitě 128 GB, a to za 299 dolarů (zhruba za 7 500 Kč). Předchozí kapacity 16 a 64 GB již nejsou v prodeji. Pokud však i nadále toužíte po iPodu nano či iPodu shuffle, rozhodně neotálejte a zajděte například do jednoho z autorizovaných Apple prodejců. Zásoby budou velmi rychle ubývat.

Nicméně, přenosný hudební přehrávač iPod nano nebyl od roku 2012 nijak významně aktualizován, tedy pouze nabídl přepracovanou podporu Bluetooth pro bezdrátová sluchátka a reproduktory. Jedinou výraznou změnou nakonec bylo barevné provedení. Ani iPod touch se nedočkal výrazných změn, pouze nového procesoru A8.

Zdroje: ubergizmo.com, theverge.com

Exit mobile version