Dotekomanie.cz

Upravte si Rychlé nastavení v Androidu 7+

Google si čas od času přidává funkce na modifikaci nejrůznějších částí. Jedna z nich se týká Rychlého nastavení, které je dostupné v notifikační liště. Pakliže si rozvinete lištu do plného zobrazení, můžete jednoduše vypínat, nastavovat či upravovat funkce Androidu. Pakliže máte zobrazeny jen notifikace, tak se v horní části nachází vybraný seznam zkratek Rychlého nastavení.

Standardní zobrazení poskytuje zpravidla WiFi, Data, Signál, Baterie a podobně. Běžně se zobrazuje 5 zkratek, přičemž je můžete přeuspořádat. Bohužel do této chvíle zde není možnost změnit počet zobrazovaných rychlých zkratek.

Naštěstí komunita kolem XDA Developers objevila jednoduchý způsob, jak změnit počet zobrazených zkratek. Výhodou je, že není potřeba root oprávnění. Menším mínusem je nutnost upravit počet položek skrze ADB. Naštěstí není potřeba mnoha příkazů:

Místo písmene N doplňte jakékoliv číslo. Standardně je zde tedy 5 položek, ale klidně můžete počet snížit nebo zvýšit.

Tento postup můžete aplikovat na takových zařízeních, která nemají příliš modifikovaný systém. Mezi ověřenými smartphony najdeme modely od Googlu, OnePlus a Sony. Například u Samsungů tento postup nefunguje, jelikož v tomto případě Android prochází těžkými modifikacemi.

Novinku jsme otestovali i na Android O

Zdroj: xda-developers.com

Exit mobile version