Dotekomanie.cz

IDC: Android do konce roku ovládne 85,1 % trhu

Analytici očekávají, že celosvětové dodávky chytrých telefonů v roce 2017 zaznamenají oproti předchozímu roku mírné navýšení, a to o 0,3 %. Tuto informaci mimo jiné uvedl International Data Corporation (IDC). S několika důležitými zařízeními, jež letos vstoupila na trh, IDC předpokládá, že se celosvětové dodávky v roce 2017 zvýší hned na 1,52 miliardy.

Výzkumná firma uvedla, že se v roce 2018 dočkáme meziročního růstu, a to o 4,5 %. Velký vliv budou mít rozvíjející se trhy, kde se určité ekonomické podmínky zlepší. Dalším hlavním zdrojem dodávek bude nový iPhone od společnosti Apple. IDC dále uvedla, že i přesto, že se dočkáme atraktivních telefonů s Androidem, budou celkové dodávky Android smartphonů činit 1,5 mld. (v roce 2021). Podle analýzy IDC, operační systém Android získá tento rok 85,1 % podíl trhu, zatímco Apple jen 14,7 %.

Ryan Reith, viceprezident společnosti Worldwide Quarterly Mobile Device Trackers, prohlásil:

„Při pohledu do budoucna budeme i nadále doufat, že hned několik důležitých faktorů umožní trhu získat zpět svou dynamiku. Méně než polovina světové populace v současné době využívá chytrý telefon a trhy, jako Střední východ a Afrika, střední a východní Evropa a jihovýchodní Asie, mají stále dostatek prostoru pro další růst. Navíc, jelikož spotřebitelé neustále vyžadují od telefonu více, očekáváme, že velká část zákazníku, kteří v současné době používá zařízení nižší třídy, začne hledat o něco výkonnější zařízení s vyššími schopnostmi. Spotřeba médií, popularita her, rozšíření a virtuální realita a neustálá konektivita jsou hnací silou tohoto trendu“.

Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version