Dotekomanie.cz

Webový Youtube získává nový vzhled [beta, aktualizováno]

Aktualizováno 2. 5.

Dnes jsme vás informovali o testování nové podoby aplikace Youtube pro Android. Kromě toho došlo ke spuštění testovacího vzhledu webového Youtube, kde máte k dispozici i tmavý vzhled.

Tentokrát si již nemusíte pohrávat s kódem a nějak vynucovat nový vzhled. Stačí, abyste navštívili speciální webovou stránku, kde jednoduše kliknete na tlačítko Získat nový vzhled. V novém vzhledu máte k dispozici skrze profilovou fotografii v pravém horním rohu nabídku, kde lze zapnout tmavý režim. Nachází se zde také možnost k návratu na původní verzi.

Původní článek 1. 2.

Youtube se stal centrem pro video obsah na internetu a kromě zábavy zde nalezneme i poučná videa. V podstatě se dá najít skoro vše. Za svou dobu si tento portál prošel mnoha změnami, přičemž asi nejcitelnější ránou byl přechod na jednotný vzhled, kdy kanály přišly o možnost si upravovat grafiku. Nyní je to zredukováno jen na jeden obrázek a uspořádání nabídky. Ukazuje se, že si Google opět pohrává s novým vzhledem, který jde více cestou Material Designu.

V podstatě by se dalo říci, že designu Youtubu bude mírně sjednocen s podobami ostatních služeb, které jsou v nabídce Googlu. Kromě toho se ukazuje, že pravděpodobně bude k dispozici i tmavá verze tohoto portálu. Zatím se nedá jednoznačně tvrdit, že tmavý vzhled zůstane, ale minimálně je v testování.

 

Návod na vyzkoušení

Pakliže si chcete vyzkoušet tmavý vzhled Youtube, tak je zapotřebí zabrousit do nastavení, respektive do vývojářské konzole webového prohlížeče. Případně si můžete stáhnout doplněk do prohlížeče (EditThisCookie), vymazat stávající cookies (dojde k odhlášení) a nalézt následně položku VISITOR_INFO1_LIVE. U ní upravit hodnotu na „Qa1hUZu3gtk“ a provést znovu načtení Youtube.

Bohužel tento vzhled nevydrží po přihlášení a je jen na ukázku. Uvidíme, kdy a jestli se dočkáme nového vzhledu.

Zdroje: plus.google.com, designernews.co, androidpolice.com

Exit mobile version