Dotekomanie.cz

Jelly – když chcete opravdu nejmenší telefon

Společnost Unihertz ve světě chytrých telefonů nemá takřka žádné jméno. To by mohla změnit spuštěná kampaň na Kickstarteru, která dokonce již stihla dosáhnout svého vytyčeného cíle. Čínský výrobce v ní nabízí zařízení, které ještě donedávna bylo snem nejednoho uživatele. Model s názvem Jelly překvapí až miniaturními rozměry oproti současným telefonům, což stále může být opravdu velkým tahákem.

Nejmenší chytrý telefon na světě s LTE měří 92,3 x 43 x 13,3 mm a jeho přední části patří 2,45palcový displej s rozlišením 432 x 240 pixelů. Jedná se skutečně o plnohodnotné zařízení, přestože působí spíše jako hračka pro děti. Vnitřní výbava zahrnuje čtyřjádrový procesor o taktovací frekvenci 1,1 GHz (asi od MediaTeku), 1GB operační paměť RAM a 8GB úložiště nebo 2GB operační paměť RAM a 16GB úložiště. V obou případech tedy dostanete relativně dostačující výkon v případě využití jako záložní telefon třeba do hospody či při sportovních aktivitách.

Zadní část nese 8megapixelový fotoaparát s přisvětlovací LED diodou a 950mAh baterií. Softwarovou stránku obstarává systém Android ve verzi 7.0 Nougat. Mezi zbývajícími prvky výbavy nechybí podpora sítí 4. generace, funkce dual-SIM, GPS, WiFi, Bluetooth 4.0 a přední 2megapixelová kamerka. Prodejní cena začíná u hranice 59 dolarů (tj. cca 1 442 Kč), přičemž první kusy začnou zasílat od měsíce srpna.

Zdroj: kickstarter.com

Exit mobile version