Dotekomanie.cz

Označení „Přední vývojář“ zmizí z Obchodu Play

Už před lety se začaly objevovat v Obchodě Play kvanta aplikací a bylo tak trochu komplikované rozeznat, která je kvalitní a která ne. Tento problém je stále aktuální a zvětšuje se s počtem přibývajících aplikací. Právě z těchto důvodů Google zavedl označení „Přední vývojář“ u vývojářských účtů.

To lze vidět ve webové verzi obchodu, přičemž v aplikací Obchod Play je toto označení zredukováno na malou modrou ikonu u jména vývojářského účtu. Google v těchto dnech rozesílá oznámení, že označení „Přední vývojář“ zmizí do 30 dnů.

Tým, který se stará o identifikaci kvalitní tvorby, přehodnotil aktuální stav a dospělo se k rozhodnutí, že současné označování vývojářských účtů je poměrně neefektivní a zbytečné. Jedná se ale o první krok v nadcházejících změnách.

Google poskytl informaci, že se nově soustředí přímo na aplikace jako takové. Zatím sice neznáme další kroky v rámci nové strategie, ale je docela možné, že vznikne speciální označení pro aplikace, které jsou výjimečné svou kvalitou, zpracováním nebo přínosem. Dalo by se odhadovat, že pro takové tituly v Obchodě Play vznikne speciální kategorie.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version