Dotekomanie.cz

Huawei, Vivo a Oppo mohou za enormní růst čínského trhu

V závislosti na tom, kde žijete, máte velmi pravděpodobně odlišné názory na úspěch čínských firem, jako jsou Huawei, Vivo a Oppo. Tak například, společnost Huawei si jistou pozornost získala především díky zakázce od Googlu, neboť právě tato čínská firma se stará o celkovou výrobu Nexusu 6P. Na trhu se také nachází její podřízená značka pod názvem Honor, která má za úkol přilákat zákazníky v Evropě a USA. Vivo a Oppo jdou však trochu odlišnou cestou, silně investují do trhů, jako je Indie.

Všichni tři výše uvedení čínští výrobci v oblasti chytrých telefonů zaznamenali v poslední době velmi působivý nárůst. Dokazují to mimochodem oficiální statistiky, které se objevily na internetu. V tomto malém čínském souboji jednoznačně kraluje Huawei. Na zády mu pak dýchá druhé Oppo a třetí Vivo. V nové zprávě IDC se uvádí, že tito výrobci dokázali v tomto čtvrtletí dodat 15,5 milionů smartphonů. To znamená, že jejich kombinované dodávky (za první čtvrtletí tohoto roku) dosáhly 77,9 mil. prodaných kusů.

Pakliže bychom výsledky rozdělili individuálně, jednalo by se o znatelně menší růst. Z jiného úhlu pohledu se však dá prohlásit, že čínský trh každým měsícem roste. Jen pro srovnání s jedním největším konkurentem – Samsung dokázal v průběhu stejného čtvrtletí dodat 79,2 mil. kusů telefonů, společnost Apple pak 51,6 mil. Nelze říct, že by námi probírané trio – Huawei, Oppo a Vivo – spojovalo své síly, aby se dostalo do lepší konkurenceschopnosti, čísla ale ukazují, jak rychle rostou ve srovnání s konkurencí. Podíl společnosti Samsung se na trhu snížil o 1 %, zatímco podíl Applu klesl o 0,5 %.

Zdroj: xda-developers.com

Exit mobile version