Dotekomanie.cz

Huawei chystá nový model Nova 2

První generace modelu Nova od společnosti Huawei si prošla oficiálním představením na loňském ročníku veletrhu IFA a čerstvé spekulace kolem nového nástupce zatím nasvědčují právě tomu, že i druhá generace se dočká premiéry letos v Berlíně. Čínský výrobce pochopitelně neprozradil žádné informace, takže musíme vycházet jen z těch, které nám nabídla databáze čínského telekomunikačního úřadu TENAA.

Nova 2 prošla u designového zpracování kompletním přepracováním, což znamená ztrátu podobnosti s referenčním Nexusem 6P. Kovovou konstrukci vyplní vzadu snímač otisků prstů, dvojice senzorů u fotoaparátu nebo vpředu naleznete displej s 2.5D zakřivením. Růžové provedení ze zveřejněného snímku nebude jediným východiskem. Očekávat lze minimálně stříbrnou a zlatou variantu.

Prvky hardwarové výbavy nejsou v současné chvíli bohužel známy, ale stále by mělo jít o zařízení zapadající mezi telefony ze střední třídy. Oproti předchůdci dorazí alespoň aktuální systém Android ve verzi 7.0 Nougat, nějaký novější procesor od Qualcommu, kvalitnější fotoaparát či větší úložiště. Nakonec úhlopříčka displeje zřejmě neporoste, jelikož do budoucna se má také objevit verze s přívlastkem Plus.

Zdroj: cnmo.com

Exit mobile version