Dotekomanie.cz

Google Mapy pro Android získají drobná vylepšení

Google Mapy

Pakliže využíváte aplikaci Google Mapy, pravděpodobně jste si uložili dvě důležitá místa – práci a domov. Jedná se v podstatě o předvolené adresy, které jsou jednoduše dosažitelné z aplikace.

Web Android Police se podíval do zdrojových kódů nejnovější verze aplikace Google Mapy, přičemž objevili, že se chystá menší rozšíření. Pravděpodobně dojde k aktivování možnosti si zadat další dvě místa – škola a posilovna. Díky tomu půjde přednastavit až 4 adresy. Zatím to tedy nevypadá, že bychom si mohli přidávat větší množství podobných bodů.

Ve zdrojových kódech se objevují další nápovědy k chystaným funkcím. Jedna z nich by se mohla týkat nákupních seznamů. Z toho, co víme, to vypadá, že bychom si mohli jednoduše naplánovat dle nákupního seznamu, kam bychom měli jet. Možná Google Mapy optimalizují trasu tak, abyste ji zvládli co nejrychleji a zároveň nakoupili vše ze svého seznamu.

Další části kódu poukazují na možnost plánování výletů. Pravděpodobně půjde o propojení nebo využití služby a aplikace Google Trips.

Zatím není potřeba vyhlížet novou verzi aplikace. Google pravděpodobně vše spustí ve správný čas vzdáleně. Kdy se tak stane, nevíme.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version