Dotekomanie.cz

Finanční výsledky LG za první kalendářní čtvrtletí jsou nejvyšší za posledních 8 let

Společnost LG Electronics zveřejnila své finanční výsledky za první kalendářní čtvrtletí a téměř za deset let měla nejlepší období. Z nových výsledků je však zřejmé, že divize pro mobilní komunikaci nehrála příliš velkou roli, neboť její výnos vzrostl o pouhé 2 %.

LG se pochlubilo výsledky chytrých telefonů, jejichž celkové dodávky se meziročně zvýšily o 10 %, což je 14,8 milionů jednotek. O největší podíl dodávek se postaraly telefony střední třídy, jako je například řada K, která těmto číslům rapidně dopomohla. Zajímavější jsou však telefony typu LG G5 a LG V20, na kterých firma spíše prodělala.

Díky pomalému prodeji těchto smartphonů společnost prodělala 200 milionů KRW, neboli 176 000 dolarů (což je asi 4 400 000 Kč), a to v období od ledna do března. Oproti předchozímu čtvrtletí se ale jedná o obrovský pokrok, neboť v tomto období výrobce prodělával 1 miliardu dolarů.

LG Electronics ve druhém čtvrtletí roku 2017 daleko vyšší zisky, především díky nové vlajkové lodi LG G6, kterou společnost představí za několik měsíců. I přesto však má LG důvod k radosti. Za necelých deset let dokázala poprvé překonat své nejvyšší konsolidované provozní zisky, které nyní činily 811 milionů dolarů.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version