Dotekomanie.cz

Nově v českých obchodech – iPhone SE, Galaxy S8, Xperia L1

N9 Lite

Výrobci mobilních telefonů představí své zařízení, přičemž samotný prodej začne až o několik týdnů nebo měsíců později. Jestliže si novinku chcete koupit, musíte sledovat na nejrůznějších webech články informující o dostupnosti. Avšak většinou se dozvíte jen datum. Abychom vám ušetřili čas, začali jsme sledovat dění na českém trhu.

V novém seriálu „Mobily v českých eshopech“ se tedy dozvíte, jaké mobily se začaly prodávat na českém trhu. Také se zaměříme na obnovení prodeje starších zařízení. Jedná se o unikátní projekt na českém trhu, na kterém jsme pracovali posledních několik měsíců.

Níže jsou uvedeny smartphony, které se prvně objevily v jednom nebo více obchodech, a jsou tedy poprvé dostupné na českém trhu. Konkrétně se podíváme na novinky 13. týdne.

Předchozí díl: Nově v českých obchodech – KEYone, XA1 Ultra, XA1 a další

iPhone SE

Apple minulý rok představil nostalgickou novinku iPhone SE. Letos jsme se dočkali mírného oživení, které se týká jen velikosti úložiště. Zajímavostí může být fakt, že základní verze s 32 GB je levnější než loňský 16GB model.

Specifikace iPhone SE

Xiaomi Redmi 4A

Na český trh se dostává vyšší varianta Redmi 4A, která konkrétně nabízí 32GB úložiště. V tomto případě se netřeba obávat nekompletního LTE. Na českém trhu bude tento model fungovat normálně, jelikož disponuje i frekvencemi 800 a 900 MHz.

Specifikace Xiaomi Redmi 4A

Moto G5

Novinka ze stáje Moto se pomalinku začíná objevovat v našich končinách. Konkrétně je k dispozici základní verze s 16 GB. Bohužel jej má v nabídce jen jeden obchod, ale dá se očekávat brzké rozšíření.

Specifikace Moto G5

Sony Xperia L1

Cena těsně pod hranici 5 000 Kč je rozhodující pro tento mobil od Sony. Rozhodně to nebude mít jednoduché, jelikož v obchodech najdete levnější smartphony s lepší výbavou.

Specifikace Sony Xperia L1

Meizu M5s

Novinka M5s od Meizu je k dispozici za relativně nízkou cenu, ale je potřeba upozornit na absenci nižších frekvencí LTE. Pakliže se pohybujete jen ve velkých městech, zřejmě budete mít dobré připojení k vysokorychlostnímu připojení.

Specifikace Meizu M5s

Samsung Galaxy S8

Jeden z hlavních top modelů tohoto roku se dostává do obchodů – respektive jsou k dispozici předobjednávky. Za originální vzhled a vysoké specifikace si Samsung žádá také vyšší cenu.

Specifikace Samsung Galaxy S8

Ulefone Gemini

Pakliže hledáte levný mobil s dobrými specifikacemi, pak se asi poohlédnete po méně známějších značkách. Jednou z nich může být Ulefone, který nabízí zajímavě vybavený kousek Gemini. Může klidně konkurovat výše uvedenému modelu Xperia L1.

Specifikace Ulefone Gemini

Exit mobile version