Dotekomanie.cz

Dropbox – skenování dokumentů přichází na Android

Majitelé iOS zařízení mohou již nějakou dobu využívat možnost skenování dokumentů skrze aplikaci Dropbox. Funkce se chlubí inteligentním rozpoznáváním, přičemž se používá i strojového učení a pokročilých algoritmů.

Odkaz na animaci

Novinka přichází na Android a pracuje obdobně jako na iOS. V první fázi focení můžete vidět, jak se aplikace snaží rozpoznat umístění a velikost dokumentu, který chcete zaznamenat. Při slabším osvětlení to chvíli vypadá jako generátor geometrických tvarů – dochází ke špatné identifikaci. Po pořízení snímku se připravte, že aplikace bude chvíli zpracovávat vstupní data.

Samozřejmě jsou zde k dispozici nástroje pro editaci, či úpravu vyfoceného dokumentu. Můžete upravovat rohy, měnit vlastnosti snímku a podobně. Následně musíte vybrat, v jakém formátu se má dokument uložit (PNG nebo PDF). Dále zvolíte umístění a vše je hotovo.

Bohužel při každém skenování jsem byl nucen zvolit umístění – aplikace si nepamatovala předchozí cíl ukládání. V porovnání s Google Diskem, který také disponuje možností skenování dokumentů, nenabízí Dropbox takovou rychlost. Google Disk v tomto porovnání poráží Dropbox na plné čáře, a to dokonce v kvalitě. Soudím na základě vlastního srovnání na Nexusu 6P.

Zdroj: droid-life.com

Exit mobile version