Dotekomanie.cz

Nově v českých obchodech – HTC U Play, Huawei P9 Lite 2017 a další

N9 Lite

Výrobci mobilních telefonů představí své zařízení, přičemž samotný prodej začne až o několik týdnů nebo měsíců později. Jestliže si novinku chcete koupit, musíte sledovat na nejrůznějších webech články informující o dostupnosti. Avšak většinou se dozvíte jen datum. Abychom vám ušetřili čas, začali jsme sledovat dění na českém trhu.

V novém seriálu „Mobily v českých eshopech“ se tedy dozvíte, jaké mobily se začaly prodávat na českém trhu. Také se zaměříme na obnovení prodeje starších zařízení. Jedná se o unikátní projekt na českém trhu, na kterém jsme pracovali posledních několik měsíců.

Níže jsou uvedeny smartphony, které se prvně objevily v jednom nebo více obchodech, a jsou tedy poprvé dostupné na českém trhu. Konkrétně se podíváme na novinky 8. a 9. týdne.

Předchozí díl: Nově v českých obchodech – HTC U Ultra, Liquid Z6 a PIXI 4

HTC U Play

Pomalu se v našich končinách začal objevovat top model od HTC a nyní přichází jeho značně odlehčená verze. Sice některé specifikace jsou na velmi dobré úrovni, ale procesor a kapacita baterie nezaujmou.

Specifikace HTC U Play

Huawei P9 Lite 2017

Společnosti se mnohdy od sebe inspirují, což se asi ukazuje i u výrobce Huawei. Ačkoliv na českém trhu najdeme model P9 Lite, tak do obchodů v tichosti zamířil model P9 Lite 2017. O něm jsme již psali, ale tehdy jsme jej znali jako P8 Lite 2017. Jak je vidět, tak Huawei mění názvy pro jednotlivé trhy jako na běžícím pásu. (Je docela možné, že se ještě někde objeví pod označením Huawei Nova Lite.)

Specifikace Huawei P9 Lite 2017

CUBOT Rainbow 2

Pakliže chcete smartphone s duálním foťákem a nemáte dostatek peněz, mohl by vás zaujmout model Rainbow, který má značně nízkou cenu. Bohužel tomu odpovídají ostatní specifikace, které v dnešní době již nestačí.

Specifikace CUBOT Rainbow 2

Xiaomi Redmi 4 Prime

V obchodech již najdeme model Redmi 4 pro a nyní se začíná pomalinku prosazovat Redmi 4 Prime. Ve skutečnosti se jedná o jeden a ten samý model. Problém ve značení zde nemá Xiaomi, spíše české obchody, které si jej pojmenovávají tak trochu po svém.

Specifikace Xiaomi Redmi 4 Prime

Prestigio Grace Z3

Najít v zahraničních obchodech levný a dobře vybavený model není žádné umění. Avšak na českém trhu za stejné peníze objevíte kousky, které nemůžeme ani doporučit seniorům. Grace Z3 od Prestigia sice patří mezi smartphony, ale zapomeňte na velké množství nainstalovaných aplikací. Pakliže chcete jen přístup k emailu, volání, SMS a případně vyhledávání na internetu, bude vám stačit.

Specifikace Prestigio Grace Z3

HTC U Ultra

Model U Ultra se začíná prosazovat u dalších obchodníků, avšak s jednodušším názvem. Cena ale zůstává stejná. Ta zřejmě zapříčiní menší prodeje.

Specifikace HTC U Ultra

Exit mobile version