Dotekomanie.cz

Bude mít iPhone 8 USB-C namísto Lightning konektoru?

Ohledně letošního iPhonu je spekulací již plný internet. Nedávno jsme vás informovali o přítomnosti bezdrátového nabíjení, dnes tu máme naopak informaci o možném nahrazení konektoru Lightning univerzálním standardem USB-C. S touto informací přišel deník Wall Street Journal a je však otázkou, zda si ji nevykládáme špatně.

Apple již dříve údajně koketoval s USB-C a prý existovaly dokonce prototypy iPhonu 7 s tímto konektorem. Jenže nakonec se inženýři rozhodli ponechat pouze Lightning konektor, který nově poslouží i jako konektor pro sluchátka. Mnoho uživatelů si tak nyní pořídilo sluchátka s tímto konektorem, který tu je s námi od roku 2012. Navíc Apple může a plně kontroluje, kdo jeho konektor používá v rámci certifikace Made for iPhone, o což by jistě s USB-C přišel.

Na druhou stranu USB-C je univerzální standard a je to právě Apple, kdo ho naplno nasadil do svým notebooků. Je také možné, že daná informace možná znamená pouze přítomnost kabelu USB-C s Lightning konektorem v balení iPhonu.

Zpráva dále hovoří o představení tří iPhonů v letošním roce, přičemž dva z nich budou pouze lehce inovované současné modely iPhone 7 a 7 Plus. K tomu pak přijde zcela nový prémiový model (iPhone 8), který nabídne zaoblený OLED displej od Samsungu. Tento nejvyšší model má svou cenovkou atakovat 1000 dolarů, což by znamenalo cenu u nás zhruba 35 tisíc Kč.

Zdroje: theverge.com, techcrunch.com

Exit mobile version