Dotekomanie.cz

WhatsApp zavádí dvoufázové ověření

Pakliže chcete ochránit své soukromí a vyhnout se tak třeba krádeži účtu, měli byste vždy aktivovat dvoufázové ověření, pokud je dostupné. Do této chvíle si WhatsApp jen pohrával s tímto bezpečnostním prvkem, ale nyní se dostává do finální verze.

Dvoufázové ověření u WhatsApp není to samé, co znáte například z Facebooku nebo Googlu. Do této chvíle byla přihlášení řešeno jen ověřením telefonního čísla. Nově si můžete vytvořit heslo v podobě šesticiferného čísla přímo v aplikaci (Nastavení -> Účty -> Dvoufázové ověření). Doporučujeme zadat i email pro případ, kdy zapomenete své heslo.

Bezpečnostní kód bude vyžádán při každém přihlášení. Aplikace bude opakovaně vyžadovat zadání bezpečnostního čísla, údajně každý 7 dnů z důvodů ověření.

Pokud máte zapnuté dvoufázové ověření, vaše číslo nebude mít povoleno opětovné ověření ve službě WhatsApp po dobu 7 dnů od posledního použití aplikace WhatsApp bez přístupového kódu. Takže pokud zapomenete vlastní kód a neposkytnete e-mailovou adresu na vypnutí dvoufázového ověření, ani vy nebudete mít povoleno opětovné ověření účtu služby WhatsApp po dobu 7 dnů od posledního použití aplikace WhatsApp. Po uplynutí 7 dnů bude možné opětovné ověření vašeho telefonního čísla ve službě WhatsApp bez vašeho přístupového kódu, ale v momentě ověření ztratíte všechny čekající zprávy – budou odstraněny. Pokud je vaše číslo znovu ověřeno ve službě WhatsApp až po 30 dnech od posledního použití aplikace WhatsApp a to bez přístupového kódu, váš účet bude odstraněn a v případě úspěšného ověření bude vytvořen nový účet.

Ačkoliv WhatsApp nazval tuto funkci jako dvoufázové ověření, tak se spíše jedná o heslo k vašemu účtu, který je spárován s telefonním číslem. I tak se jedná o zvýšení zabezpečení účtu, a proto doporučujeme aktivaci.

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version