Dotekomanie.cz

První telefon s desetijádrovým procesorem a nejnovějším Androidem 7 bude od Vernee [sponzorovaný článek]

Čínský výrobce mobilních telefonů Vernee za měsíc oslaví svůj rok existence a bude ho slavit ve velkém. Na MWC 2017 v Barceloně představí hned několik telefonů. Většinou se bude jednat o pokračovatele loňských modelů. Mimo to pravděpodobně ukořistí prvenství mezi výrobci s prvním desetijádrovým telefonem s Androidem 7 na světě.

Novinky? Nikoli, jen předělané staré modely

Vernee naslibovalo, že prvním telefonem na světě s desetijádrovým procesorem a operačním systémem Android 7 bude Vernee Apollo Lite. Nyní se však na jejich stránkách objevily „uniklé“ informace a rendery o připravovaných telefonech na veletrh MWC. Mezi nimi se objevila i informace o novém modelu Apollo X, který by měl předběhnout avizovanou aktualizaci Apolla Lite a měl by se tak stát prvním smartphonem ve zmíněné kategorii.

Žádné podrobnosti zatím nebyly odtajněny, jen můžeme odhadovat. Podle dostupného obrázku model X nebude nijak designově vybočovat z řady Apollo, zařadí se svým stylem po bok starších bratříčků. Procesor bude s největší pravděpodobností opět od MediaTeku a půjde o řadu Helio, buď helio P25, nebo X30. Nasazení starší verze se neočekává.

Cenově by se mohl zařadit do 250 dolarů, v přepočtu kolem 6000 Kč. Tělo bude pravděpodobně kovové se čtečkou prstů na zadní části. USB se dá očekávat v podobě typu C. Baterie s největší pravděpodobností bude mít nad 3000 mAh a bude mít funkci rychlonabíjení, jako předchozí modely. Samozřejmostí bude vysoké rozlišené fotoaparátu a kvalitní displej. Nesmíme však zapomenout, že se jedná pouze o odhad na základě předchozích modelů.

Exit mobile version