Dotekomanie.cz

Pětinásobný bezztrátový zoom v mobilu se stává realitou díky společnosti Oppo

Oppo se jako většina společností také účastní MWC v Barceloně. Tentokrát došlo na představení nové duální kamery s pětinásobným bezztrátovým zoomem.

Tento nový fotoaparát se skládá z více než 50 jednotlivých části, naskládaných v modulu o celkové výšce pouhých 5,7 milimetrů. Ale jak naskládat pětinásobný zoom do takto malého modulu? Společnost Oppo se inspirovala periskopem z ponorek. Díky tomu lze jednotlivé čočky skládat i v jiném směru. Technologie periskopu využívá odklon světla pomocí hranolu, což umožňuje skládání čoček ve vertikálním i horizontálním směru a tím dojde k razantnímu ušetření místa.

Společnost Oppo neopomněla ani na fakt, že při takto velkém zoomu je velmi těžké udržet telefon stabilní, jelikož při pětinásobném zoomu je snímač citlivý i na sebemenší vibrace. Tento problém řeší Oppo pomocí nového optického stabilizačního systému (OIS). Jedná se o mechanizmus, který upravuje úhel hranolu vůči objektu s přesností na tisícinu stupně.

Nyní můžeme jen doufat, že jednotlivým výrobcům mobilních telefonů se tato technologie zalíbí a pokusí se ji implementovat do svých zařízení co nejdříve.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version