Dotekomanie.cz

iOS verze 11 bude možná již jen 64bitová

Již v roce 2013 Apple představil první 64bitový telefon – iPhone 5s –  tím pádem je od té doby iOS také v jedné variantě 64bitové. Od té doby již všechna iOS zařízení používají tuto architekturu, která umožňuje využít více než 3,25 GB operační paměti. Toho tedy poprvé využil až iPad Pro v loňském roce. Každopádně nová beta iOS naznačuje opuštění 32bitové varianty iOS.

Naznačuje tomu tak upravený dialog, který se zobrazuje, pokud daná aplikace nebyla optimalizována a přizpůsobena na 64bitovou architekturu. Dříve tento dialog jen zobrazil upozornění, že aplikace potřebuje být aktualizována vývojářem pro zlepšení kompatibility. Dnes od betaverze iOS 10.3 k dialogu přibyla hláška o tom, že v budoucí verzi iOS již nemusí daná aplikace fungovat.

To může naznačovat, že od iOS 11 již nebudou podporovány tyto staré 32bitové aplikace a celý systém bude pouze 64bitový. Tím pádem přijde o podporu iPhone 5 a 5c z roku 2012, kteří jsou dnes nejstarší podporovaná zařízení s iOS 10. Tato možnost je tak velmi reálná.

Tento dialog se týká především velmi starých a dlouho neaktualizovaných aplikací. Již od února 2015 musejí nové aplikace být optimalizovány a tedy vydány i v 64bitové verzi a aktualizace stávajících mají tuto podmínku povinnou od června téhož roku.

Zdroj: 9to5mac.com

Exit mobile version