Dotekomanie.cz

Apple odebral stránku ke zjištění, zda je iPhone kradený

Jedna z cest, jak zjistit, zda je vámi kupovaný iPhone z druhé ruky kradený, byla nyní Applem odstraněna. Jednalo se o webovou stránku, kam mohl kdokoliv zadat IMEI daného zařízení a zjistit, zda byl iPhone označen uživatelem jako kradený. Tím pádem daný iPhone nelze používat a je z něj pouze cihla.

Jednalo se o tuto webovou stránku. Dnes při přechodu na tento web dostanete jen chybovou hlášku. Na oficiálních stránkách Applu ještě nedávno visel odkaz s příslušným textem, celý tento odstavec o této stránce byl však také smazán. Tím pádem pravděpodobně nejde o nějakou dočasnou chybu. Potenciální kupci bazarových iPhonů tak mají dnes mnohem složitější ověřit si, zda není daný iPhone kradený. Samotná služba však funguje beze změny.

 
Před a po

Pokud je totiž váš iPhone ukraden a máte aktivovanou funkci Find My iPhone (která je ve výchozím stavu aktivovaná), váš telefon zloděj nemůže aktivovat na jiný účet. Může ho sice celý zformátovat, poté je však stále blokován na váš iCloud účet. A toto nelze obejít. Mnoho takto zablokovaných iPhonů pak končí na serverech typu sBazar, Aukro či eBay. A právě toto se dalo ověřit na dané dnes již neexistující stránce.

Zdroj: 9to5mac.com

Exit mobile version