Dotekomanie.cz

Toshiba představila nové bezdrátové nabíjení Canvio, které je zároveň úložištěm

V německém Düsseldorfu bylo 4. ledna letošního roku představeno nové zařízení, které zvládne jak nabíjet chytrý telefon, tak ho i zálohovat. Novinku představila evropská odnož japonské technologické společnosti Toshiba. U nového technologického přírůstku výrobce doufá v rozšíření povědomí u uživatelů o nutnosti zálohování dat mobilních telefonů.

Rozporuplná novinka

Společnost Toshiba se ve své tiskové zprávě k tomuto produktu opírá o výzkum společnosti Avast z března roku 2015, kdy pouhých 8 % všech majitelů chytrých telefonů pravidelně zálohovalo své telefony. Od té doby se již mnoho věcí změnilo a vylepšilo, takže nyní zde máme operační systémy iOS a Android, které se zálohují zcela automaticky při připojení k internetu. Navíc do Google Drive bylo nedávno přidána správa záloh z telefonů. Prakticky je tedy vše již zálohované automaticky, stačí to jen povolit.

Kdo však nechce ukládat svá data na servery poskytovatele, může je mít i fyzicky uložené v novém 500 GB disku. Zařízení Canvio spolupracuje jak s micro USB typu B, tak i C. Barevné provedení je bílé.

„Každý den jsou ztraceny, odcizeny nebo zničeny tisíce mobilních telefonů. Většina uživatelů přitom zálohuje svá důležitá data jen zřídka, nebo dokonce nikdy,“ říká  Lorenzo Martinez-Palomo, generální ředitel společnosti Toshiba Electronics Europe GmbH, Personal Storage Division. „Nabíjení telefonů je naproti tomu krok, který dělá každý s železnou pravidelností. CANVIO for Smartphone je elegantním řešením 2v1, které poskytuje dvě klíčové funkce – nabíjení telefonu a automatické zálohy dat. Uživatelům tak dává jistotu, že jejich drahocenné údaje budou pravidelně a bezpečně uloženy.“

Zdroj: fyi.cz

Exit mobile version