Dotekomanie.cz

Samsung zřejmě uvede konkurenci pro Continuum od Microsoftu

Microsoft představil Continuum jakožto možnost udělat ze smartphonu základnu, na kterou se napojí periferie (myš, klávesnice, monitor), díky kterým získáte náhradu za slabší počítač. Nejedná se o originální myšlenku. V historii najdeme několik projektů, které chtěly přinést podobné funkce. Nyní se ukazuje, že by na tento trh mohl vstoupit i Samsung.

Konkrétně se na světlo světa dostala fotografie z prezentace zmiňující Samsung Desktop Experience. Novinka by se mohla objevit u Galaxy S8 a po připojení periferií by uživatel dostal plnohodnotnější pracovní nástroj. Samozřejmě nebude stačit na běžné počítače a notebooky, ale pro práci s dokumenty, aplikacemi a trochu lepší pracovní možnosti může postačovat.

V tomto ohledu by mohlo dojít k využití USB C – sloužilo by pro napojení monitoru. Klávesnice a myš budou komunikovat skrze bezdrátovou technologii Bluetooth. Samozřejmě už nyní můžete docílit podobného využití u stávajících smartphonů, avšak v případě Samsungu by se jednalo o první komerční nasazení do mobilu, u kterého se mohou předpokládat vysoké prodeje.

Samsung bude muset jen upravit Android, aby docílil lepšího uživatelského zážitku. Většina aplikací by mohla nabídnout základní podporu, přičemž se asi dočkáme specifických funkcí u některých z nich. Nedostatkem u tohoto řešení bude pravděpodobně jen potřeba periferií a jejich propojení.

Zatím není zcela jisté, jestli dojde k představení této novinky. Nebude se jednat o klíčovou vlastnost, ale spíše o možnost navíc, jak využít zařízení, jehož cena bude pravděpodobně přes 20 000 Kč.

Zdroj: sammobile.com

Exit mobile version