Dotekomanie.cz

HTC představilo očekávané modely nové řady U

Přestože tchajwanská firma HTC prochází značnou finanční krizí, nelichotivou situaci se snaží zažehnat představením nových telefonů. Prostřednictvím živého přenosu s názvem #BrilliantU ukázala zcela novou řadu U, kam patří nejen prémiový model HTC U Ultra, ale také U Play pro vaše hravější já.

Nová éra

Zástupci HTC během krátkého přenosu ukázali nový směr, kterým se chce firma vydat, a produktová řada U to dává jasně najevo. Kromě, pro HTC tradičních parametrů, jako například hliníkové bezešvé tělo nebo stereo reproduktory, nabízí i celou řadu novinek. Příkladem může být HTC Sense Companion – společník, který uživateli poradí v různých situacích, třeba aby se kvůli nepříznivému počasí teple oblékl a vyrazil do práce dříve.

Další novinkou je precizní rozpoznávání řeči, jež funguje i v režimu spánku. Díky čtyřem mikrofonům lze jedním slovem přijímat či odmítat hovory, odložit budík a podobně. HTC se mimo jiné zaměřilo i na zvukový výstup, což potvrzuje funkce USonic pro maximální poslechový zážitek. Zástupci firmy mimo jiné oznámili, že oba modely disponují nejlepším fotoaparátem, jaký kdy inženýři HTC vytvořili.

Uživatelé dále mohou odemykat telefon pomocí hlasu, který je pro daného člověka unikátní, a představuje tak poměrně silné zabezpečení. Smartphony budou dostupné ve více barevných variantách – Ice White, Brilliant Black, Cosmetic Pink a Sapphire Blue. Menším zklamáním může být – po vzoru Applu – nepřítomnost 3,5 mm jacku, což jistě vyvolá vlnu negativních reakcí.

HTC U Ultra – prémiový high-end model

Dražší z modelů míří do nejvyšší třídy, alespoň specifikace tomu napovídají. Nabídne rovnou dva displeje – primární 5,7″ obrazovku a sekundární 2,05″ displej určený zejména pro notifikace, připomínky či ovládání hudby. Uvnitř telefonu najdeme čtyřjádrový procesor Snapdragon 821, 4GB operační paměti a 3 000 mAh baterii. Nižší 64GB varianta se na trhu pravděpodobně objeví na jaře, přesněji v březnu.

 

Specifikace modelu U Ultra

HTC U Play – kompaktnější střední třída

Levnější model představuje kompaktnějšího bratříčka, který disponuje 5,2 palcovým displejem s rozlišením Full HD. Vnitřnosti telefonu jsou složeny z procesoru Helio P10, operační paměti o velikostech 3 nebo 4GB a 2 500 mAh baterie.

Specifikace modelu U Play

Živý přenos

Kompletní záznam živého přenosu můžete sledovat v níže uvedeném videu:

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version