Dotekomanie.cz

Hlavní designer Vive od HTC přechází ke Google na tvorbu Daydreamu

Claude Zellweger se rozhodl změnit zaměstnavatele. Od tchajwanského zaměstnavatele HTC přechází do Ameriky ke Google. Náplň jeho práce však zůstane stejná. I nadále se bude věnovat tvorbě a designu headsetu pro virtuální realitu. Tentokrát to již ale nebude HTC Vive, ale Google Daydream.

HTC informaci potvrzuje

Zellweger uvedl tuto informaci na svém twitterovém účtu, v reakci na článek kritizující nové HTC U Ultra. Webový portál The Verge se snažil kontaktovat Zellwegera přímo na jeho e-mailové adrese od HTC, avšak ta je již deaktivována. Proto se obrátili na samotnou společnost a ta potvrdila odchod vrchního vývojáře zařízení pro virtuální realitu Vive.

„HTC může potvrdit, že Claude Zellweger opustil společnost. Oceňujeme jeho přínos pro společnost HTC a přejeme mu mnoho štěstí v jeho budoucím úsilí. HTC bude i nadále investovat do najímání nových a talentovaných lidí jako stálá součást širší strategie firmy k udržení a zajištění silné a integrované společnost,“ stálo v oficiálním prohlášení.

Zellweger není první člověk na vysoké pozici, který se rozhodl odejít. Už v roce 2014 to byl Scott Croyle, šéf designu, který se pustil do vlastního projektu Nexbit Robin. O necelých rok později Croylův nástupce Jonah Becker odešel taktéž. Ten pro změnu do firmy FitBit, která v nedávné době akvírovala konkurenční společnost Pebble. FitBit navíc neustále vede v žebříčku prodejů chytrých nositelných zařízení. Zellweger se dostal do HTC v roce 2008, kdy tchajwanská společnost odkoupila designérské studio One & Co, pro které Zellweger pracoval jako externí zaměstnanec. Jeho práce v HTC nijak výrazně neovlivnila design telefonů, jelikož se zaměřoval hlavně na HTC Vive.

 

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version