Pebble hodinky budou fungovat v roce 2017 aktualizováno

Pebble hodinky budou fungovat v roce 2017 [aktualizováno]
2016-12-15T17:05:07+02:00
• 15. 12. 2016
1

Aktualizováno 15. 12.

Po oznámení, že Fitbit kupuje Pebble, jsme se také dozvěděli, že končí jakákoliv výroba nových modelů a také končí podpora pro prodané hodinky. Navíc bylo naznačeno, že budou ukončeny služby, což způsobí omezenou funkčnost.

Nyní se dozvídáme, že minimálně v roce 2017 bude vše fungovat. Avšak vývojářský tým Pebble se postará, aby aplikace byly méně závislé na cloudu. Ten bude pravděpodobně odstaven z provozu jako první, ale zatím se neví kdy. Bohužel se neví, které služby budou pokračovat a které budou ukončeny. Ve firmě se stále silně debatuje nad budoucností jednotlivých služeb.

Ač některé zprávy mohou znít pozitivně, tak nejsou nikterak povzbuzující. Fitbit nemá očividně zájem o úplnou spokojenost současných majitelů hodinek Pebble.

Aktualizováno 7. 12.

Původní spekulace se stávají skutečností. Dnes společnost Pebble oznámila, že ji kupuje výrobce FitBit. Dle dostupných informací přebírá zejména vývojáře pod svá křídla, přičemž nejeví zájem o ostatní zaměstnance. Pebble oficiálně ukončuje prodej, výrobu a propagaci svých hodinek.

Nejnovější modely Pebble Time 2 a Pebble Core jsou oficiálně zrušeny, stejně jako předobjednávky. Peníze budou vráceny zájemcům. Co se týče fungování stávajících modelů, tak současní majitelé hodinek nemusí mít obavy, že by najednou přestaly hodinky pracovat. Avšak Pebble naznačuje, že v budoucnu může dojít k omezení služeb a funkcí.

Původní článek 1. 12.

Dnes bychom mohli říci, že trh s chytrými hodinkami odstartovala maličká společnost Pebble, která jako první nabídla za rozumnou cenu modely s dobrými funkcemi a vysokou výdrží na jedno nabití. Následně se do tohoto odvětví pustily větší společnost jako Google, Apple, Samsung a FitBit.

Pebble

Pebble již jednou dostalo nabídku na odkoupení, která měla být v hodnotě 750 miliónů dolarů. Psal se rok 2015 a vedení firmy zamítlo prodej. Následně i Intel přihodil svou nabídku, ale tentokrát se jednalo o „pouhých“ 70 miliónů dolarů. Společnost si věřila a pokračovala v samotném tažení.

Bohužel od té doby se příliš nedařilo tomuto výrobci hodinek, což vyústilo k propouštění zaměstnanců. V současné době má Pebble finanční problémy – dle informací má dlužit 25 miliónů dolarů dodavatelům. Dle nejnovějších zpráv by mělo dojít k prodeji, přičemž kupcem má být FitBit.

Pebble_iOS_7

Ačkoliv se jedná v tuto chvíli jen o nepotvrzenou zprávu, tak se proslýchá, že by nabídka měla být v rozmezí 34 až 40 miliónů dolarů. Mělo by to stačit na pokrytí dluhů a na nějaký výdělek pro majitele společnosti Pebble.

Samozřejmě se naskýtá otázka, co by se pak stalo s Pebble. Dle informací by mělo dojít k ukončení výroby. FitBit má mít zálusk na technologie, operační systém a další součásti tohoto výrobce. Měl by tak jednoduše posílit svou vlastní produkci.

V tuto chvíli si budeme muset počkat na potvrzení či vyvrácení spekulací. Uvidíme, jestli zmizí z trhu značka známá hlavně hodinkami s dlouhou výdrží na jedno nabití.

Zdroje: engadget.com, androidpolice.com, technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

FitBit asi nikdy nedalo na lidi. Viz jejich sportovní hodinky ze kterých člověk dostává ekzém.

Být vývojáři z Pebble, tak uteču nebo založím Pebble2, ale čistě jako opensource.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat