Dotekomanie.cz

Samsung oznámil 4palcový Galaxy J1 Mini Prime

Společnost Samsung bez velkých fanfár zahájila oficiální prodej modelu s označením Galaxy J1 Mini Prime. Nový telefon nejspíš neudělá moc velkou díru do světa, avšak zařízení dostalo jeden z nejmenších displejů. Jihokorejský výrobce spustil distribuci zatím jen přes největší internetové obchody na světě. Tím máme na mysli americký Amazon a eBay.

Galaxy J1 Prime Mini si vysloužil pouze 4palcový TFT displej s rozlišením 800 x 480 pixelů (233 PPI). Uvnitř běží čtyřjádrový procesor SC9830 od Spreadtrum Communications běžící na taktovací frekvenci 1,2 GHz. Dále nabízí 1GB operační paměť RAM a interní úložiště o velikosti 8 GB. Případný nedostatek místa naštěstí řeší přítomný slot pro paměťové microSD karty. Vpředu nechybí alespoň VGA kamerka.

V zadní části naleznete 5megapixelový senzor fotoaparátu, přisvětlovací LED diodu a baterii s kapacitou 1 500 mAh. Softwarovou stránku zajišťuje systém Android v předinstalované verzi 6.0 Marshmallow. Telefon po stránce zpracování vypadá hodně podobně jako Galaxy J1 (2016), který mimo jiné má třeba o půl palce větší displej. Závěrem zbývá zmínit prodejní cenu ve výši 89,99 dolarů (tj. cca 2 282 Kč).

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version