Dotekomanie.cz

Facebook spustil skupinové videohovory [aktualizováno]

Aktualizováno 20. 12.

Společnost Facebook přišla s další velkou novinkou. Kromě znatelných změn v chatovací aplikaci Messenger, na které jsou prozatím dost rozporuplné názory, spustila skupinové videohovory. Messenger se tedy oficiálně stává konkurentem projektu Skype.

Skupinového videohovoru se může plnohodnotně zúčastnit šest lidí, ale až dalších padesát účastníků může jen poslouchat. Nová služba samozřejmě funguje skrze WiFi a je zcela zdarma.

Původní článek 16. 12.

Facebook Messenger je bezesporu jedna z nejpopulárnějších chatovacích aplikací. Silnou stránkou není jen text, ale i rychlý přístup k fotoaparátu – některé situace prostě nejdou vyjádřit jinak. Hlavní změnou nové verze je ještě rychlejší pořízení fotek a také nové možnosti úprav.

Změna se lehce dotkla i designu

Hlavní stránka Messengeru vypadá jinak – ovládací prvky se přesunuly do spodní navigační lišty. Kromě dobře známých karet pro hovory, skupinové konverzace či nastavení je zde nově kulaté tlačítko pro rychlé spuštění fotoaparátu. Ten se mimo jiné dá spustit i rychlým táhnutím prstu směrem dolů, pro navrácení na přehled konverzací zase naopak. Samotného prostředí konverzací se změna nedotkla.

Jak už jsme mohli mnohokrát vidět, i teď Facebook nejspíše opisoval od konkurence. Produktový manažer Peter Martinazzi na oficiálním blogu představil vylepšení, která už delší dobu pozorujeme například ve Snapchatu. V rozhraní fotoaparátu se totiž objevily 3D masky, efekty či pokročilejší úpravy textu. V předvánočním období jsou tyto efekty tématické.

Pořízené fotky a videa se následně dají sdílet do sekce Můj den, což je jakási obdoba příběhů z Instagramu. Skrze plovoucí tlačítko na hlavní obrazovce můžeme přidávat příspěvky do zmiňované sekce. Novinek je samozřejmě více, za zmínku rozhodně stojí i nové samolepky.

Kde najít nový Messenger?

Aktualizace už se pomalu šíří napříč všemi regiony, uživatelé se systémem Android si mohou novou verzi stáhnout z webu APKMirror (na vlastní nebezpečí). Naopak ti se systémem iOS si budou muset počkat na oficiální aktualizaci.

Zdroj: newsroom.fb.com

Exit mobile version