Facebook spustil skupinové videohovory aktualizováno

Facebook spustil skupinové videohovory [aktualizováno]
2016-12-20T13:50:04+02:00
• 20. 12. 2016
11

Aktualizováno 20. 12.

Společnost Facebook přišla s další velkou novinkou. Kromě znatelných změn v chatovací aplikaci Messenger, na které jsou prozatím dost rozporuplné názory, spustila skupinové videohovory. Messenger se tedy oficiálně stává konkurentem projektu Skype.

Skupinového videohovoru se může plnohodnotně zúčastnit šest lidí, ale až dalších padesát účastníků může jen poslouchat. Nová služba samozřejmě funguje skrze WiFi a je zcela zdarma.

Původní článek 16. 12.

Facebook Messenger je bezesporu jedna z nejpopulárnějších chatovacích aplikací. Silnou stránkou není jen text, ale i rychlý přístup k fotoaparátu – některé situace prostě nejdou vyjádřit jinak. Hlavní změnou nové verze je ještě rychlejší pořízení fotek a také nové možnosti úprav.

screenshot-2016-12-16-at-09-06-31

Změna se lehce dotkla i designu

Hlavní stránka Messengeru vypadá jinak – ovládací prvky se přesunuly do spodní navigační lišty. Kromě dobře známých karet pro hovory, skupinové konverzace či nastavení je zde nově kulaté tlačítko pro rychlé spuštění fotoaparátu. Ten se mimo jiné dá spustit i rychlým táhnutím prstu směrem dolů, pro navrácení na přehled konverzací zase naopak. Samotného prostředí konverzací se změna nedotkla.

Jak už jsme mohli mnohokrát vidět, i teď Facebook nejspíše opisoval od konkurence. Produktový manažer Peter Martinazzi na oficiálním blogu představil vylepšení, která už delší dobu pozorujeme například ve Snapchatu. V rozhraní fotoaparátu se totiž objevily 3D masky, efekty či pokročilejší úpravy textu. V předvánočním období jsou tyto efekty tématické.

Pořízené fotky a videa se následně dají sdílet do sekce Můj den, což je jakási obdoba příběhů z Instagramu. Skrze plovoucí tlačítko na hlavní obrazovce můžeme přidávat příspěvky do zmiňované sekce. Novinek je samozřejmě více, za zmínku rozhodně stojí i nové samolepky.

messenger

Kde najít nový Messenger?

Aktualizace už se pomalu šíří napříč všemi regiony, uživatelé se systémem Android si mohou novou verzi stáhnout z webu APKMirror (na vlastní nebezpečí). Naopak ti se systémem iOS si budou muset počkat na oficiální aktualizaci.

logo-app Messenger Facebook Zdarma ANDROID

logo-app Messenger Developer Zdarma iOS

Zdroj: newsroom.fb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Marek Pospíšil

Student, jenž odmala tíhne k fotografii, autům a technologiím obecně. Minimalista a all black ninja. #iPhone7

Komentáře

Tak tohle opravdu poslední kapka. Trpěl jsem ho jako nutnost, kvůli podpoře quick reply na androidu 7.x a par drobnostem. Ale neustále nejí schopen si pamatovat výchozí zvuk upozornění na zprávu a hází tam po cca dni něco random. Trnhle paskvil s totálním zneprěhledněním UI byl posledni. Messenger lite je super, malej, min 10x rychlejší a chybí mi jen quick reply.

Mě vadí že ty alter appky neumí stikersky :-/ Jinak byla dobrá Disa ještě.

Tomas Keller

16. 12. 2016, 22:11

Disa by byla dobrá, ale spíše mi na těch alter apkách vadí, že neumějí volat a neumí videohovory + ty stickery též používám.

NO já těch stáhl ten Messenger Lite, ten jsem nijak moc nezkoušel ještě.

Volání, a vide oželím tohle zrovna moc nepoužívám, a nebo lidi z okolí.
Spíš ty Stikersky jsou pro mě hlavní :D

Marek Pospíšil

16. 12. 2016, 16:29

Zkuste Messenger lite (na APKMirror)

Tomas Keller

16. 12. 2016, 17:30

A to umí videohovory a volání, nebo je to čistě jen na psaní? Proč není na GP?

Marek Pospíšil

16. 12. 2016, 19:07

Je to primárně pro rozvojové země, a volat to nejspíše neumí…

Tomas Keller

16. 12. 2016, 16:06

Souhlas. Když by byla ještě jedna verze pro normální lidi, nebo kdyby to alespoň šlo vypnout. Fakt je to mega shit toto.. Doufám, že tím obrovským nesouhlasem Facebook dostane alespoň trošku rozum a dá to pryč.. doufám ????

k ničemu, nějaká alternativni apka? tohle je mega shit!

Erik Bezeréti

16. 12. 2016, 15:35

Každá nová verze je stále nepřehlednější a nenažranější. To druhé mi zase až tolik nevadí, ale ten vzhled je tragédie. Bylo by fajn, kdyby existovala i čistá verze „pro dospělé“. Tedy se všemi funkcemi, ale bez těch šílených omalovánek. Tahle aplikace je vyloženě dělaná pro děti a puberťáky…

No já jsem „puberťák“ a sdílím Váš nesouhlas. Je to čím dál nepřehlednější… kdyby byla nějaká konkurence tak by s touhle appkou nikdy nedělali takové blbosti.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat