Dotekomanie.cz

Google zveřejnil statistiky, podle nichž až 50 % uživatelů nenakupuje aplikace

Společnost Google zveřejnila zajímavé výsledky průzkumu, které se týkají uživatelů chytrých telefonů v USA. Průzkum ukazuje, jak uživatelé objevují aplikace a zda za ně vůbec někdy zaplatili. Výsledek je překvapující.

Google spolupracuje s firmou Ipsos, se kterou průzkum učinil. V průběhu října se ho zúčastnilo na 999 uživatelů USA, kteří denně používají chytrý telefon, a to ve věku 16 až 64 let. Na téma objevování mobilních aplikací bylo zjištěno, že přátelé a rodina byli právě ti, kteří na aplikace narazili díky procházení Obchodu Play. U hledání mohli strávit i celé desítky hodin, což je velmi pozoruhodné.

Nicméně, pokud bychom se bavili o skutečně stažených aplikací, tak zjistíme, že nejdůležitějším faktorem je cena. Konkrétně 85 % respondentů uvedlo, že cena hraje buď „extrémně“ či „velmi důležitou“ roli. Průzkum mimo jiné ukázal, že 50 procent uživatelů nikdy za aplikaci nezaplatilo. Z toho tedy vyplývá, že buď používají aplikace zdarma, anebo si z internetu stahují nelegální APK soubory.

Průzkum dále prozradil, že běžný uživatel Androidu má na svém zařízení nainstalovaných hned 35 aplikací, a 52 % z nich alespoň jednou do týdne spustí.

Zdroj: adweek.com

Exit mobile version