Dotekomanie.cz

Google Play Store přidává nové prvky, mění se design výsledků vyhledávání

Kromě přidávání nových funkcí do Play Store, o kterých jsme psali, se i mírně změnil design. Jedná se o malou změnu, která je však uživateli ku prospěchu.

Nejedná se o jedinou změnu

V listopadu se se změnami na Play Store rozhodně nešetřilo. Kromě přidání trendů do sekce knihy, filmy a hudba, bylo mírně předěláno uživatelské prostředí, u filmů jsou k vidění recenze a delší popisky, podpora Netbankingu v Indii či přidání informace o velikosti aplikace před samotným stažením. Poslední změna přišla v sobotu 12. listopadu a týká se změny designu při vyhledávání aplikací.

Když zadáte název hledané aplikace, zobrazí se vám o ní podrobné informace. Jsou zde ukázány údaje o vývojáři, jestli je zde věkové omezení, kolik získala aplikace hvězdiček a stažení. Pokud nemáte aplikaci nainstalovanou, zobrazí se vám tlačítka instalovat a podrobnosti. Pokud už ji máte, jsou tam tlačítka otevřít a odinstalovat. Pod aplikací se v řádku nachází seznam „Také by vás mohlo zajímat“ a pod ním ještě jeden „Podobně aplikace“. Teprve až po těmito seznamy se ve sloupci nachází tradiční výpis dalších výsledků.

Podle zpráv zatím není novinka ještě plošně rozšířená. Zatím ji mají jen někteří uživatelé. My jsme měli to štěstí a už ji máme. Podívejte se, zda ji třeba už nemáte také.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Exit mobile version