Dotekomanie.cz

Vernee vysvětluje, proč má zahnutý anténní proužek jen pár telefonů [sponzorovaný článek]

Jak je známo, kovové materiály neumožňují průchod mobilního signálu a způsobují jeho zkrat. To je také důvod, proč mají kovové smartphony plastové části či tenké plastové proužky. Jsou zde z důvodu umožnění proniknutí nejen mobilního signálu, ale také signálu Wi-Fi, Bluetooth, GPS a podobně. Éru skvěle propracovaných kovových smartphonů odstartoval Apple, který vždy dokázal vyřešit jak skvělý design telefonu, tak i problém s umístěním antén.

Například iPhone 5 měl tělo z jednoho kusu kovu, a aby se vyřešil problém se signálem, jsou v telefonu celkem dvě antény, čímž se zajistí lepší zachycení signálu i v kovovém těle. Mnohým výrobcům se toto řešení zalíbilo, a tak začali iPhone 5 kopírovat. U iPhonu 6 se designéři Applu rozhodli pro změnu a přistoupili ke kovovému designu s plastovými předěly. Uvnitř iPhonu 6 jsou celkem 4 antény a to je důvod, proč si ve Vernee myslí, že navenek vypadá iPhone 6 ne příliš dobře, právě kvůli proužkům.

 

Výrobci se tedy začali zamýšlet nad tím, jak dosáhnout zároveň dobrého řešení signálu a hezkého designu. Letos přišlo Meizu se svým modelem Pro 6, který disponuje zahnutými anténními proužky, které kopírují hrany telefonu a lépe tak vynikne zadní strana, kde na první pohled nic nekazí design. Shodou okolností i letošní iPhone 7 přišel s tímto designovým řešením a nabízí tak opět o něco lepší design.

Rovněž v září přišlo Vernee s modelem Mars a opět zde máme zahnuté proužky. Vernee považuje tuto technologii za velice inovativní a designově povedenou. I když je Vernee na trhu teprve chvíli a se smartphony nemá zdaleka takové zkušenosti, jako ostatní výrobci, doufá, že své zákazníky bude i nadále mile překvapovat a uspokojovat jejich potřeby a touhy po kvalitních telefonech.

Vernee Mars má 4 GB RAM, 32GB úložiště, osmijádrový procesor a 13MPx fotoaparát od Sony s PDAF. Za zmínku stojí jistě také boční čtečka otisků prstů, která je integrována do zamykacího tlačítka. Vernee Mars se prodává za 249,99 dolarů a koupit jej lze nyní po omezenou dobu jen za 199,99 dolarů na webu Gearbest.

Exit mobile version