Dotekomanie.cz

Nokia D1C bude ve skutečnosti tablet [aktualizováno]

Aktualizováno 13. 10.

Doposud jsme si mohli myslet podle uniklých údajů, že model D1C bude smartphone. Avšak poslední záznam z benchmarku GeekBench odhaluje velikost displeje. Díky 13,8palcové úhlopříčce se bude jednat o pořádného obra v oblasti tabletů. Navíc se ukazuje, že bude k dispozici i varianta s menším úložištěm. Mohlo by se tedy jednat o nástupce Nokie N1 z roku 2014.

Aktualizováno 8. 10.

Po týdnu se objevují další specifikace díky benchmarku AnTuTu, avšak některé podrobnosti ještě chybí. Například stále netušíme, jakou bude mít displej úhlopříčku. Na druhou stranu se dozvídáme, že se bude jednat o Full HD panel. Zbylé specifikace vypadají nadějně, pokud se bude jednat o cenově dostupný smartphone.

Údajné specifikace smartphonu Nokia D1C

Původní článek 2. 10.

Podle spekulací se dočkáme ještě před koncem tohoto roku nových smartphonů od Nokie. Ostatně nedávno oznámila návrat na trh. Už se objevily informace o dvou prémiových modelech, ale zřejmě se dočkáme i cenově dostupnějšího zařízení, aspoň soudě podle dat z Geekbench.

Údajný model Nokia C1

Zatím neznáme oficiální název, tak si budeme muset vystačit s kódovým označením Nokia D1C. Novinka by měla přijít už s předinstalovaným systémem Android 7.0 Nougat. Ve výbavě najdeme osmijádrový procesor Snapdragon 430 od Qualcommu s taktovací frekvencí 1,4 GHz, který je doplněn o grafiku Adreno 505. I při této základní konfiguraci byla použita 3GB paměť RAM.

Bohužel Geekbench neprozradil další specifikace a neznáme ani úhlopříčku displeje, či jeho rozlišení. Pokud bude nastavena příznivá cena, mohl by se i tento smartphone setkat s úspěchem, hlavně ve spojení s legendárním označením.

Zdroje: gsmarena.com, phonearena.com, phandroid.com

Exit mobile version