Dotekomanie.cz

Google představil klávesnici pro virtuální realitu

Pokud u nových zařízení uvidíte ve specifikacích, že například smartphone podporuje Daydream, tak to znamená, že je připraven na virtuální realitu. Konkrétně je certifikován v rámci programu od Googlu. Nejenže se jedná o software, který je v něm nachystán pro VR aplikace, ale také hardware je dostatečně optimalizován.

Než se objeví dostatek zařízení certifikovaných v rámci Daydream, tak je nutné, aby bylo dostatek aplikací. Google pomalinku rozšiřuje tyto řady, přičemž nyní vypustil celkem neočekávanou novinku. Konkrétně se jedná o klávesnici pro Daydream, která se jednoduše jmenuje Daydream Keyboard.

Ve virtuálním prostředí tak získáváte možnost napsat text. Ačkoliv se může zprvu zdát, že se jedná o dost nepraktické použití, tak jsou zde určité výhody. Pokud bude vyžadováno heslo, uživatelské jméno nebo jiný text pro VR aplikaci, nebude nutné sundávat brýle a vyjímat zařízení jen proto, abyste mohli vyťukat pár znaků. Jednoduše zůstanete ve VR prostředí.

APK ke stažení – instalujete na vlastní riziko

Zajímavost na konec. U této aplikace je napsáno následující:

Tuto aplikaci nepoužívejte během řízení, chůze a v podobných situacích, kdy může odvádět vaši pozornost od reálného světa a bránit vám v dodržování pravidel silničního provozu či bezpečnosti.

Kdo by používal VR při řízení auta nebo při chůzi?

Exit mobile version