Dotekomanie.cz

Oficiálně: Google Pixel a Pixel XL – ve jménu sjednocení

Konečně zde máme oficiální uvedení novinek od Googlu, kde se vyjímají nové názvy smartphonů – jednoduše Pixel. Ani tentokrát nejsme ničím překvapeni, jelikož bylo dostatek úniků a nyní si jen potvrzujeme to, co už dávno víme.

Loňské modely Nexus 6P a Nexus 5X měly společný foťák, což byl jediný větší prvek, který je mezi sebou propojoval. I tak byly odlišnosti i u tohoto prvku, například ve schopnosti pořizovat zpomalené záběry. Co se týče designu, tak jsme se nemohli divit, že každé zařízení vychází z jiné studie. Ostatně za výrobou stály dvě společnosti – LG a Huawei.

Letos zde máme ale menší změnu, novinky Pixel a Pixel XL jsou z dílny společnosti HTC. Avšak na samotných smartphonech není ani stopy po logu tohoto výrobce. Design je takřka totožný, jen se liší ve velikosti a použitých displejích. Menší model nabízí Full HD panel s 5 palci, větší pak 5,5palcový displej s 2K rozlišením.

Je zde i rozdíl ve velikostech baterií, ale zbytek specifikací je totožný – stejná RAM a stejný procesor. Pokud již nyní vlastníte například Nexus 6P, tak nákupem modelu Pixel XL si moc nepolepšíte. Získáte rychlejší procesor a o 1 GB větší RAM. Znatelným vylepšením tak může být jen stabilizace obrazu s využitím gyroskopu. Google navíc dodává, že v rámci testování DxoMark bylo dosaženo skóre 89.

Jakoby se Google zaměřil na doladění některých nedostatků předchozí generace a soustředil se spíše na sjednocení nabízených možnosti. Ačkoliv zde již máme první smartphone s Androidem 7.0 v základu, tak Google Pixel a Pixel XL přichází s Androidem 7.1. Ten je navíc obohacen o nový launcher a jsou obsaženy předinstalované aplikace Allo a Duo. Ty jsou tak trochu odpovědí na iMessage v iPhonech – sjednocený komunikační prostředek.

Nechybí lákadla na asistenta v podání Googlu a také na neomezenou službu pro fotografie a videa, byť nějaké limity zde existují.

Pokud se vám zalíbila modrá verze, tak je zde jeden háček. Jedná se totiž o limitovanou edici, která by měla být dostupná jen u amerického operátora Verizon.

Specifikace Google Pixel:

Specifikace Google Pixel XL:

Obě novinky nativně podporují novou platformu Daydream pro virtuální realitu. Základní model Pixel přijde na 649 dolarů, což je v přepočtu 15 650 Kč bez daně a dalších poplatků. Cena nejvybavenějšího modelu Pixel XL se 128 GB se zastavila na 869 dolarech bez daně a poplatků (21 000 Kč).

Exit mobile version