Dotekomanie.cz

Google navazuje spolupráci s Visa a Mastercard

Platby skrze mobilním telefonem na internetových stránkách jsou ulehčovány oficiálními aplikacemi od společností Visa a Masterpass. Konkrétně jde o služby Visa Checkout Masterpass. Samozřejmě lze v některých krajinách využít i možnost skrze Android Pay. Ač by se mohlo zdát, že si budou tyto služby konkurovat – zejména Android Pay se zbytkem, tak byla oznámena poměrně zajímavá novinka. Google uzavřel strategické partnerství se společnostmi Visa a Mastercard.

V podstatě to znamená, že tam, kde byly služby Visa Checkout Masterpass integrovány do platebního systému, bude možné využít i Android Pay. Díky tomuto kroku budou moci uživatelé platit na stovkách stránek, přičemž nebude potřeba ze strany Googlu vyjednávat nová partnerství s obchodníky, nebo lákat majitele stránek pro integraci Android Pay.

V tuto chvíli je využitelnost v českých končinách minimální. Na druhou stranu, v momentu příchodu Android Pay do České republiky bude možné platit všude tam, kde již je integrován systém Visa Checkout Masterpass. Podle posledních zpráv se máme dočkat Android Pay již v první polovině příštího roku.

Zdroj: blog.google

Exit mobile version