Dotekomanie.cz

ZTE začalo spolupracovat s CyanogenMod na verzi 14

Čínská společnost ZTE začala spolupracovat s vývojářským týmem Cyanogen, který stojí za výrobou CyanogenMod, což je alternativní ROM pro Android. ZTE potvrdilo, že spolupracují s touto společností a dodávají jí hardware. CyanogenMod verze 14, čili Android 7 Nugát, bude zatím dostupný na nejlepším mobilu, jaký ZTE nabízí, a tím je Axon 7. Výrobce však uvedl, že tento smartphone nebude v oficiální distribuci dodáván rovnou s CyanogenMod 14, takže uživatel si ho bude muset sám doinstalovat.

Na začátku září byla taktéž vydána neoficiální distribuce CyanogenMod 13 pro zmíněný ZTE Axon 7, taktéž nazvaný ZTE Axon 2. Ona ROMka však nebyla však dostatečně otestována a upravena, jelikož na ní nefungovaly některé ovladače, jako například WiFi či Bluetooth.

Android 7 na starších zařízení

O zajímavý počin se postaral XDA developer se jménem macs18max, kterému se podařilo na sedm let starý HTC HD2 nabootovat neoficiální CyanogenMod 14, čili Android 7. U tohoto stařičkého přístroje sice ovladače fungovaly, ale 448MB operační paměť stěží zvládala chod systému.

Zdroje: xda-developers.com, community.zteusa.com, androidheadlines.com, androidheadlines.com

Exit mobile version