Dotekomanie.cz

Withings Steel HR – analogové hodinky se senzorem srdečního tepu a dlouhou výdrží

Není tomu tak dlouho, co byla společnost Withings odkoupena finskou Nokií. Nyní byl na veletrhu IFA představen další produkt této firmy, hodinky Withings Steel HR. Již tradičně se jedná o klasické hodinky s kulatým analogovým ciferníkem a mechanickými ručičkami. V tomto případě zde však navíc nalezneme senzor srdečního tepu a pod ručičkami se také nachází kruhový displej pro notifikace.

Hodinky oproti konkurenci lákají především na klasický elegantní design a dlouhou výdrž baterie. V porovnání s „hloupými“ hodinkami je sice 25 dnů hodně málo, ale vezmeme-li v úvahu, že drtivá většina dnešních chytrých hodinek vyžaduje nabíječku skoro stejně tak často, jako smartphony, pak je 25denní výdrž velice dobrá.

Do prodeje se dostanou v říjnu za cenu začínající na 179 dolarech, což je v přepočtu přibližně 4 350 korun. Jsou tedy o něco dražší, než předchozí modely, ale nabízejí toho o to více. Opět zde máme kromě ručiček ukazujících čas také ukazatel denního pokroku ve fyzické aktivitě, navíc pak zákazníci získají senzor srdeční aktivity a displej, na nějž lze promítnout notifikace z telefonu, nebo data přímo z hodinek (počet ušlých kroků a podobně). Na boku je tlačítko, které slouží pro jednoduchou navigaci. Při jeho otáčení se na displeji postupně střídají informace o spálených kaloriích, ušlé vzdálenosti, době spánku a samozřejmě zmeškaných hovorech nebo nových SMS zprávách.

 

Withings nejsou hodinky vhodné pro zapálené geeky, ale spíše pro konzervativnější jedince, kteří chtějí jít s dobou, ale nechtějí opouštět design klasických hodinek, na které byli doposud zvyklí. Pokud tedy hledáte takové hodinky a nevadí vám absence dotykového displeje, GPS nebo vzdáleného ovládání hudby v telefonu, pak jsou Withings Steel HR vhodným kandidátem.

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version