Dotekomanie.cz

Nová funkce v Chromu „Přečíst později“ [DEV, Beta]

Možnost nechat si uložit článek či stránku na později je funkce velmi oblíbená u značného množství uživatelů. Ve všech dobrých aplikacích tuto funkci najdeme, ovšem u prohlížeče Chrome dochází k jisté obměně této funkcionality. Uživatelé totiž již velmi dlouho žádají vývojáře o možnost si uschovat stránku na později, aby v dané chvíli mohli procházet další příspěvky nebo odepisovat na pracovní záležitosti.

Read it later v Developer verzi (vlevo a uprostřed) a Chrome Beta (vpravo) – změna textace.

A dnes avizovaná funkce „Read it later“, možno ji vidět v Developer verzi prohlížeče, dokáže konečně utišit hlasy uživatelů. Ovšem má to menší háček, jenž se týká rozdílenosti verzí Beta a Dev. Beta verze s číslem 53.0.2785.97, nemá tuto funkci již od začátku povolenou. To znamená, že ji musíte povolit v chrome://flags a to konkrétně pod položkou #enable-read-it-later-in-menu. Následně se vám v pravém horním menu prohlížeče objeví „Keep tab in Chrome“.

Pokud zvolíte možnost uschování tabu, ať už v jakékoliv verzi, tab bude automaticky uzavřen a přesunut na pozadí. Mezitím se vrátit do aplikace, v níž jste klikli na dokaz. Následně se ve spodní části už jen zobrazí automatická hláška. Ta vám oznamuje, že karta byla uschována na pozadí – „Vaše karta je nyní v pozadí“.

V momentální verzi se funkce zdá ještě trochu nesvá a je téměř jisté, že verze 54 přinese plnou podporu. Jedná se o velmi užitečnou funkci. Například v určitou chvíli třeba nemáte čas si daný článek přečíst a schování si jej pomocí označení stránky jako oblíbené není nejlepší způsob. Díky „Keep tab in Chrome“ máte jistotu, že si článek později přečtete a nepotřebujete aplikace třetích stran.

Jako obvykle jsou pro vás připraveny APK soubory, a to jak pro Chrome Beta, tak i Developer verzi. Instalujte pouze na vlastní riziko.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version